Cart Link

Чому не обійтися без смарт годинників в 2020

Напевно, прогулюючись по місту, ви помічали, як на руках перехожих красується смарт-годинник. Девайс відносно недавно став популярним, але все більше виробників зі світовим ім'ям підхоплюють цей тренд. Зараз особливо популярні розумні годинник від Самсунг, Хуавей і Ксіомі.

Smart-watch - не просто аксесуар, це девайс, який може значно полегшити життя. Спробувавши одного разу носити їх, ви вже не зможете зупинитися. Так що ж такого особливого в смарт-годинах?

Що таке смарт-годинник?

По суті, їх можна порівняти з мобільним телефоном, але розумні годинник - більш компактна версія зі своїми перевагами. Якщо трохи заглибитися в технічну частину, то девайс збирає дані завдяки зовнішнім (наприклад, Wi-Fi, GPS, Bluetooth) або вбудованим сенсорам. Далі відбувається обробка отриманої інформації, і в подальшому вона виводиться на екран користувача.

Ці гаджети можуть включати в себе:

  • компас;
  • GPS-навігатор;
  • камеру;
  • барометр;
  • телефон і т.д.

Девайс можна використовуватися як сольно, так і підключити до смартфону. Більшість користувачів вважає за краще другий варіант.

Основні функції розумних годин

Список можливостей і функцій буде істотно відрізнятися в залежності від виробника, року випуску, вартістю смарт-годин і моделі. Але ось список функцій, якими оснащені як недорогі розумні годинник, так і преміум-класу:

  1. Відстеження фізичної активності. Сюди можна віднести крокомір, вимірювання пульсу, тонометр, відстеження якості сну і т.д. Саме ця функція стала причиною того, що розумні годинник багато хто плутає з фітнес-браслетами.
  2. Відображення листів на електронну пошту, повідомлень на телефон або в соц.сетях на екрані гаджета. Користувачі можуть дивитися повідомлення на смарт-годинах, відповідати і навіть записувати голосові повідомлення. Така функція дуже корисна в місцях з великим скупченням людей.
  3. Визначення місцезнаходження користувача. Вона допомагає орієнтуватися в незнайомих місцях. Практично всі виробники впроваджують таку можливість в дитячі смарт-годинник. Який батько не хоче знати, де їх дитина і чи все з ним добре? Іноді така функція доступна тільки при підключенні пристрою до смартфону. Але в багатьох сучасних моделях вбудований GPS.
  4. Відповідь або скидання виклику на екрані гаджета. При синхронізації з мобільним пристроєм дзвінки, що надійшли на телефон, переводяться на годинник.
  5. Управління плеєром. Таку можливість особливо цінують спортсмени. Можна міняти пісні, збільшувати або зменшувати гучність прямо на екрані смарт-годин. При бажанні можна створити на девайсе окрему фонотеку або ж використовувати звичний плейлист з телефону.

Це тільки мала частина всіх функцій цього гаджета. Розумні годинник дозволяють швидко отримати доступ до калькулятору, таймером, будильником і т.д. Функціонал дозволяє виставити нагадування про важливі події. Так ви точно не забудете про річницю весілля або чийсь День народження.

Дивні особливості смарт-годин

Якщо вищеперелічений функціонал вас не вразив, то ось ще кілька унікальних функцій:

  1. NFC. Зараз вже нікого не здивувати оплатою на касі за допомогою мобільного телефону. А ось NFC в годиннику - незвичайна і дуже зручна функція. Щоб оплатити покупку, не обов'язково діставати свій смартфон, досить використовувати гаджет, який завжди на руці.
  2. Антіпотеря. Як тільки користувач відходить від свого смартфона на кілька метрів, розумні годинник нагадують йому про забутий гаджет.
  3. Місце під SIM-карту. Функція дозволяє використовувати пристрій як повноцінний смартфон. Ви можете дзвонити, відправляти повідомлення без синхронізації з мобільним телефоном.
  4. Сигнал про зняття девайса з руки. Ще одна корисна функція для дитячих розумних годин. Завдяки їй дитина не може зняти пристрій з руки без відома батьків.
  5. Водонепроникність. З багатьма моделями smart-watch можна плавати.

Цей список можна розширити в кілька разів. Відомі виробники прагнуть зробити свої гаджети унікальними, тому впроваджують незвичайні функції.

Наприклад, в Apple-watch 4 серії є функція, яка визначає падіння користувача. Якщо протягом певного проміжку часу людина не поворухнувся, то гаджет автоматично викликає на допомогу екстрені служби. Незамінна функція для людей, які страждають від серйозних захворювань.

З якими мобільними пристрою можна синхронізувати Smart-watch?

Гаджети сумісні з пристроями на ОС Android, IOS і іншими. Багато моделей можна синхронізувати з кількома операційними системами. Інформація про це завжди вказана в характеристиках розумних годин.

Щоб зв'язати smart-watch з мобільним телефоном на Android, потрібно буде встановити додаткові додаток на телефон.

ВАЖЛИВО! Врахуйте, навіть якщо розумні годинник можна синхронізувати з кількома ОС, то до одного гаджету все одно можна підключити тільки один телефон. А ось до одного смартфону можна підключити більше однієї смарт-вотч.

Що стосується Apple-watch, то пристрої на ОС IOS не вимагають додаткової установки гаджетів. Досить просто включити Wi-Fi або Bluetooth.

До речі, далеко не кожен користувач знає, що розумні годинник від Apple можна прив'язати до мобільного пристрою на Android. Для цього потрібно встановити додаткові утиліти на пристрій. Також можливий зворотний процес: синхронізація мобільного телефону на IOS з годинником на Андроїд.

Які смарт-годинник купити в 2020 році

Як і раніше між собою змагаються титани Apple Watch 4 серіїі Samsung R500 Galaxy Watch Active . Якщо ви не знаєте, який годинник купити в 2020, то зверніть увагу на ці дві моделі. Далі ви можете ознайомитися з порівняльною характеристикою, яка допоможе визначитися з вибором.

Samsung R500 Galaxy Watch Active і Apple Watch 4 - відмінні варіанти для занять спортом. Фірмове протиударне скло захистить самсунговскій девайс від пошкоджень під час посилених тренувань (на відміну від продукту від Apple). Обидва девайса оснащені датчиками моніторингу серцевого ритму, акселерометром, компасом і датчиком освітленості.

Але, на жаль, в четвертій серії розумних годин від Apple пропала функція відстеження сну. У Samsung Galaxy Watch Active вона як і раніше є.

Зате Apple забезпечили пристрій унікальними функціями: гаджет повідомляє користувача про аномальні показниках пульсу, а також була впроваджена функція виявлення падінь (про що йшлося вище).

Apple Watch помітно лідирують по кількість дополнітих додатків на пристрій. А додатковим плюсом в скарбничку до девайсу від Samsung стане тривалість роботи. Годинники можуть працювати більше 2 днів навіть при частому використанні. Продукт від Apple в свою чергу може працювати не більше 18 годин, а за умови, що включений GPS, показник зменшується до 6 годин.

Як показує порівняння, жоден з варіантів не є ідеальним. Тому орієнтуєтеся на свої потреби. Якщо ви звикли користуватися продукцією від компанії Apple, то Apple Watch 4 точно вас не розчарують.

Як часто потрібно заряджати розумні годинник?

На відміну від звичайних смартфонів smart-watch можуть працювати від 1 до 2 діб. Показник залежить від активності використання. Деякі функції споживають досить багато енергії. Наприклад, той же GPS. А якщо ви використовуєте годинник просто для того, щоб переглянути повідомлення, то заряд буде триматися більше 2 днів.

Спортивні смарт-годинник оснащені більш "живучою" батареєю і витримують до 12 днів використання без заряду.

Розумні годинник - відмінний гаджет для повсякденного використання. У нашому магазині ви можете купити смарт-годинник в Києві і з доставкою в усі регіони України. А якщо ви все ще не визначилися які apple watch купитив 2020, то рекомендуємо ознайомитися з переліком товарів на нашому сайті. В асортименті доступні чоловічі, жіночі та дитячі розумні годинник.

Про BigMag:
<strong>10 років</strong> на ринку України
10 років на ринку України
Більше <strong>100.000 клієнтів</strong>
Більше 100.000 клієнтів
4 магазини в Україні
1000+ відгуків на Google, середня оцінка 4,6*
Працюємо <strong>7 днів</strong> в тиждень та <strong>12 годин</strong> кожен день
Працюємо 7 днів в тиждень та 12 годин кожен день
Аудитирія в Instagram 117.000 та TikTok 112.000
Whatsapp
Замовити через telegram